Človek robí chyby, keď sa pozerá na svet len niektorými pohľadmi. Avšak Boh vidí svet objektívne a preto aj človek by mal hľadieť na svet z každého uhla pohľadu.

Tak to, čo sa navonok zdá byť veľké a nedosiahnuteľné, sa stane malé a dosiahnuteľné. Nech Boh žehná celý svet +

Novinky

VÝZVA pre NRSR za neprijatie trvalého eurovalu: Nebezpečenstvo zadlžovania a vydierania slovenského štátu

24.06.2012 12:33

Vyzývame poslancov Národnej rady SR, aby nevyslovili súhlas so zmluvou o Európskom mechanizme pre stabilitu (trvalý euroval).

Poslanci Národnej rady SR majú ako jeden z bodov programu schôdze, ktorá začína dňa 19. júna 2012, i návrh na vyslovenie súhlasu Národnej rady Slovenskej republiky so Zmluvou o založení Európskeho mechanizmu pre stabilitu (EMS, trvalý euroval), a to napriek neúčinnosti dočasného eurovalu (EFSF), aktuálnym finančným otrasom v eurozóne, rastúcim nárokom na financovanie z eurovalu a odloženiu hlasovania o tejto zmluve v Nemecku. Zakladatelia Iniciatívy za slobodnú a prosperujúcu Európu (ISPE) vyzývajú poslancov, aby so zmluvou nevyslovili súhlas.

 

V situácii, keď finančne kolabuje Grécko, Španielsko, reálne sú ohrozené ďalšie krajiny eurozóny a Nemecko rozhodlo o odložení hlasovania o zmluve na prelom júna a júla, tlačí premiér Robert Fico slovenský parlament do rýchleho vyslovenia súhlasu so zmluvou o trvalom eurovale. Zodpovednejšie by bolo počkať na vývoj situácie a uskutočniť odbornú diskusiu o dosahoch pristúpenia Slovenska k tejto zmluve.

Podľa aktuálne dostupných informácií a vývoja v eurozóne upozorňujeme na to, že ak by poslanci so zmluvou súhlasili, tak by tým poškodili občanov Slovenska. Znamenalo by to napríklad nasledovné:

- slovenskí daňovníci sa budú trvalo podieľať na ručení a v prípade potreby splácaní dlhov iných vlád (napríklad gréckej, či španielskej) a krytí strát ich veriteľských finančných inštitúcií (nemeckých, francúzskych a iných bánk a finančných inštitúcií),

- Slovensko sa vzdá významnej časti národných kompetencií vo fiškálnej oblasti v prospech trvalého eurovalu (ktorý bude mať osobitné právomoci a privilégiá) – tento presun inštitucionalizuje dlhovú a transferovú úniu a urýchli politickú centralizáciu a koncentráciu moci v eurozóne (s dôsledkami aj na eskalovanie pnutí a konfliktov medzi národmi v eurozóne),

- záťaž na peňaženky slovenských daňovníkov a negatívny vplyv na verejné financie môžu byť značné a rastúce

– priamo pre Slovensko vyplýva povinnosť uhradiť v hotovosti 659,2 mil. eur a reálnym rizikom sú tiež záruky (akcie splatné na požiadanie), ktoré by na seba prebralo Slovensko vo výške 5,1 mld. eur a prípadné záväzky typu bianko šeku (základné imanie EMS a príspevky členov sa môžu neobmedzene zvyšovať, členovia sa zaväzujú urýchlene uhradiť platbu na akúkoľvek výzvu od generálneho riaditeľa EMS),

- iné problémy a riziká (zmluva napríklad neobsahuje nijakú klauzulu o odstúpení od nej).

Trvalý euroval nerieši, ale prehlbuje, príčiny dnešných dlhových problémov eurozóny a ďalšie vyvoláva. Znásobuje napríklad morálny hazard a finančnú nezodpovednosť vlád a finančných inštitúcií, aj tým, že finančnú zodpovednosť presúva od nich na daňovníkov, v značnej miere aj v iných krajinách. Potvrdzujú to vyjadrenia renomovaných ekonomických expertov a signatárov ISPE. Napríklad francúzsky profesor ekonómie Pascal Salin, jeden zo signatárov ISPE, sa vyjadril, že „nie je správne požadovať, aby daňovníci jedných krajín platili za chyby vlád iných krajín. EMS je vlastne európsky mechanizmus nestability, pretože podporuje vlády v prijímaní nezodpovedných rozhodnutí.“

EMS predstavuje pre občanov Slovenska vážne nebezpečenstvo z pohľadu ich slobôd, peňaženiek a prosperity. Slovensko s ním nemusí súhlasiť, keďže zmluva bude platná aj bez ratifikácie na Slovensku. Vyzývame poslancov Národnej rady SR, aby nevyslovili súhlas so zmluvou o Európskom mechanizme pre stabilitu.

Iniciatíva za slobodnú a prosperujúcu Európu (ISPE) je neformálne a nepolitické zoskupenie európskych think tankov a iných mimovládnych inštitúcií, osobností ekonomického a spoločenského života a občanov z Európy, ktoré vniklo 30. januára 2012 v Bratislave. Jej zakladateľmi sú (v abecednom poradí): Jozef Filko, Peter Gonda (riaditeľ KI), Robert Mátéffy (riaditeľ Inštitútu Leva XIII.), Marek Nikolov (predseda Pastor bonus), Matúš Pošvanc (riaditeľ NFAH) a Rudolf Požgay.

NEDEĽA 24.jún 2012 / sv.Ján Krstiteľ a Kráľovná Pokoja (výročie zjavenia Panny Márie v Medjugorie)

24.06.2012 12:30

„My, biskupi, po trojročnom odbornom skúmaní prehlasujeme Medžugorie za posvätné miesto, za miesto modlitby. To znamená, že nám neprekáža, ak na tomto miesto niekto uctieva Božiu Matku spôsobom v súlade s učením a vierou Katolíckej cirkvi. Ostatné prenechávame ďalšiemu skúmaniu. Cirkev sa neponáhľa.“

 Jeho Eminencia, Kardinál Dr. Franjo Kuharić, Záhrebský arcibiskup

(Hlas Koncilu, 15. augusta 1993)

 (Porov. Zadar’ Declaration, Commentary of the Declaration,Congregatio pro doctrina fidei - Vatican ; Ten years since the Zadar Declaration )

  

Sprievodca farnosťou Medžugorie

            

Farnosť Medžugorie sa nachádza v štáte Bosna a Hercegovina, 25 km juhozápadne od Mostaru. Medžugorie, ktorého názov má slovanský pôvod, znamená oblasť medzi dvoma horami. Medžugorie sa v súčasnosti skladá z dedín Bijaković, Vionica, Miletina a Šurmanc, ktoré spoločne tvoria rímskokatolícku farnosť s približne 5000 obyvateľmi (údaj z r. 2005). Pastoračnú činnosť farnosti vedú kňazi františkánskej provincie nanebovzatia Panny Márie v Hercegovine.

Miestne obyvateľstvo sa skladá z Chorvátov, ktoré prijalo kresťanstvo pred trinástimi storočiami. Prvá zmienka o existencii tejto dediny pochádza z roku 1599. Súčasná farnosť bola založená v roku 1892 a je zasvätená sv. Jakubovi, apoštolovi, ochrancovi pútnikov.

Do 24. júna 1981 sa Medžugorie ničím od ostatných okolitých dedín nelíšilo: ľudia pracovali na poliach, pestovali tabak a vinič, predávali víno a zeleninu, čo zabezpečovalo skromné podmienky na živobytie. Pre nepriaznivú sociálnu situáciu mnohí odchádzali za prácou do zahraničia: do zámoria alebo krajín západnej Európy, ako i do veľkomiest Bosny a Hercegoviny a Chorvátska.

 
Zjavenia Panny Márie

24. júna 1981 videlo okolo 18.00 hod. šesť mladých ľudí – Ivanka Ivanković, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković, Ivan Dragićević, Ivan Ivanković a Milka Pavlović – a kopci zvanom Crnica, niekoľko sto metrov nad miestom, ktoré sa dnes nazýva Podbrdo, mladú ženu s dieťaťom v náručí, ktorá ich rukou volala, aby k nej prišli bližšie. Vystrašené deti sa k nej však báli priblížiť.

Na druhý deň, 25. júna 1981, pocítili štyria z nich – Ivanka Ivanković, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković and Ivan Dragićević – v rovnakom čase silné volanie prísť znova na to miesto, kde deň predtým videli osobu, v ktorej rozpoznali Pannu Máriu. Pridali sa k nim Marija Pavlović a Jakov Čolo. Takto sa vytvorila skupina medžugorských vizionárov. Modlili sa a rozprávali s Pannou Máriu. Odvtedy sa každoročne 25. jún oslavuje ako deň výročia zjavení v Medžugorie. Od toho dňa majú vizionári každodenné zjavenia, kdekoľvek sa nachádzali, spolu či samostatne. Milka Pavlović a Ivan Ivanković už viac Pannu Máriu nevideli.

Na tretí deň, 26. júna 1981, dala Panna Mária prostredníctvom detí posolstvo, v ktorom po prvýkrát pozýva k pokoju slovami: „Pokoj, pokoj, pokoj – jedine pokoj! Pokoj musí zavládnuť medzi Bohom a človekom a medzi ľuďmi navzájom!“ Zjavenie a posolstvá Panny Márie podnietili ľudí, najskôr domácich obyvateľov z farnosti, neskoršie i ľudí z okolitých dedín či dokonca celého sveta, k spoločnej modlitbe.

Prenasledovania vizionárov, ich rodičov, príbuzných, farníkov, kňazov, ba dokonca i samotných pútnikov začalo bezprostredne po začiatku zjavení. Polícia často brávala vizionárov na výsluch, podstúpili tiež viaceré psychiatrické vyšetrenia, ktoré zakaždým potvrdili, že deti sú zdravé. Aj ďalšie vyšetrenia z nasledujúcich rokov priniesli rovnaký výsledok.

Otec Jozo Zovko, vtedajší farský kňaz v Medžugorie, bol mesiac a pol po začatí zjavení uväznený, a i napriek jeho nevine vtedajším komunistickým režimom odsúdený na tri a pol roka väzenia.

Vďaka zjaveniam Panny Márie v Medžugorie sa z malej dedinskej farnosti stalo pre veľký zástup pútnikov z celého sveta miesto stretnutia (v prvých 20-tich rokoch ich bolo viac ako 20 miliónov), a jedným z najväčších modlitebných centier sveta, porovnateľný s Lurdami a Fatimou.

Nespočetné množstvo ľudí svedčí o tom, že práve na tomto mieste našli svoju vieru a získali pokoj.

Vizionári spoločne podávajú svedectvo o tom, že prostredníctvom nich dáva Panna Mária posolstvá pre farnosť a svet. Týkajú sa najmä pokoja, viery, obrátenia, modlitby a pôstu. Farníci spolu s pútnikmi sa musia najskôr stať svedkami zjavení a posolstiev Panny Márie, a až potom sa s vizionármi pridať k uskutočňovaniu jej plánu obrátenia sveta a zmierenia s Bohom.

Koncom roku 1982 sa Panna Mária vnútorným spôsobom (locutio cordis) začala prihovárať dvom desaťročným dievčatám, Jelene a Marijane Vasil. Prostredníctvom ich modlitebnej skupiny viedla Panna Mária od roku 1983 – 1987 modlitebné hnutie, ktoré vzniklo na začiatku zjavení.

Posolstvá Panny Márie z Medžugorie vytvárajú určitú školu pokoja, modlitby a lásky.

Kostol sv. Jakuba

Krátko po založení farnosti v r. 1892 bola dokončená stavba starého kostola v roku 1897. Na vtedajšie časy išlo o nádhernú priestrannú stavbu. Nakoľko bol však kostol postavený na nestabilnej pôde, čoskoro začala praskať. Hneď po ukončení prvej svetovej vojny začali obyvatelia farnosti uvažovať o postavení nového kostola, ktorého stavba trvala od roku 1945 do 19. januára 1969, kedy bol kostol vysvätený.

Kostol sv. Jakuba je dnes centrom a strediskom ako sviatostného tak i modlitebného života, a to nie len pre miestnych členov farnosti, ale tiež pre pútnikov.

Oplotený park uprostred kruhového objazdu východne od kostola pripomína miesto, kde niekedy stál starý kostol.

Vonkajší oltár

                      Kvôli novým potrebám, ktoré súviseli najmä s príchodom veľkého počtu pútnikov, sa stále podnikajú nové úpravy kostola a jeho okolia.

Vonkajší oltár, zhotovený v roku 1989, a okolitý modlitebný priestor (s približne 500 miestami na sedenie) sú v letnom období a počas veľkých sviatkov miestom stretnutia pre tisícky pútnikov, ktorí v tomto čase prichádzajú do Medžugoria.

Tajomstvá ruženca svetla

           Za letným oltárom, v časti, kde sa pôvodne nachádzali vinice, je postavených päť zastavení zobrazujúcich tajomstvá ruženca svetla. Ide o mozaiky zobrazujúce konkrétne tajomstvá z obdobia Ježišovho verejného života.

Socha vzkrieseného Krista               

Na konci zastavení tajomstiev ruženca svetla sa nachádza bronzovo-medená socha, ktorá ma názov „Vzkriesený Kristus“. Skladá z dvoch častí – vodorovného kríža a ukrižovaného tela Ježiša Krista.

 

Vrch zjavenia

Miesto prvých zjavení Panny Márie, ktoré sa nachádza niekoľko sto metrov nad dedinou Bijakovići, zvané Podbrdo, sa dnes nazýva Vrchom zjavenia.

Strmá cesta vychádzajúca od domov vedie k miestu, kde sa odohrali prvé zjavenia. Pozdĺž tejto cesty umiestnili v roku 1989 bronzové reliéfy zobrazujúce tajomstvá radostného a bolestného ruženca. V júni 2002 boli umiestnené na ceste z Podbrda smerom k Modrému krížu bronzové reliéfy predstavujúce tajomstvá slávnostného ruženca. Autorom týchto reliéfov je prof. Carmelo Puzzolo. V súčasnosti je celá cesta vďaka osvetleniu prístupná i v noci.

Na ceste smerom k miestu zjavenia je postavený veľký drevený kríž, ktorý naznačuje miesto, na ktorom dala Panna Mária prostredníctvom vizionárky Mirjany Pavlović v tretí deň zjavení po prvýkrát pozvanie k pokoju.

Priamo na mieste zjavenia bola na počesť 20. výročia zjavení umiestnená socha Kráľovnej pokoja, ktorá bola vymodelovaná podľa modelu sochy nachádzajúcej sa na nádvorí pred kostolom (jej autorom je Dino Felici).

Miesto zjavenia znamená pre pútnikov stretnutie s Pannou Máriou prostredníctvom osobnej modlitby a modlitby sv. ruženca.

Na úpätí Vrchu zjavenia sa nachádza Modrý kríž, ktorý tam bol umiestnený v roku 1985. Na tomto mieste sa pravidelne od 4. júla 1982 stretáva modlitebná skupina vizionára Ivana.

Krížny vrch (Križevac)                        

Križevac je kopec, ktorý sa nachádza nad farnosťou Medžugorie vo výške 520 mnm. Na jeho vrchu postavili obyvatelia farnosti 15. marca 1934 betónový kríž vysoký 8,56 m ako pamiatku 1900-stého výročia smrti Pána Ježiša. Na kríži je napísané: „Ježišovi Kristovi, vykupiteľovi ľudského pokolenia, ako znak viery, lásky a nádeje, na počesť 1900-tych rokov smrti Ježiša.“

V kríži sú umiestnené relikvie sv. kríža z Ríma.

Od postavenia tohto kríža bol zavedený zvyk sláviť sv. omše na Križevci, a to na slávnosť Povýšenia sv. kríža v prvú nedeľu po sviatku Narodenia Panny Márie.

Podľa výpovede vizionárov povedala Panna Márie v posolstve z 30. augusta 1984: „Kríž bol tiež súčasťou Božieho plánu, keď ste ho stavali.“

Od začiatku zjavení sa veriaci začali modliť cestou na Križevac krížovú cestu. Na začiatku boli jednotlivé stanice označené jednoduchými drevenými krížmi. V roku 1988 boli na ich miesto umiestnené bronzové reliéfy (ich autorom je prof. Carmelo Puzzolo). Na každom z nich, okrem zastavenia v Getsemanskej záhrade, je zobrazená aj Panna Mária.

Križevac je pre pútnikov pozvaním stretnúť Ježiša v Jeho utrpení a objaviť Jeho lásku.

V prvý rok výročia smrti fra Slavka Barbarića (24. novembra 2001) bol postavený na mieste, kde odovzdal svoju dušu Pánovi, kamenný pomník, do ktorého je vsadená bronzová podobizeň fra Slavka. Medzi dvoma zastaveniami krížovej cesty zostáva tak znak a pamiatka na muža, ktorý hovoril, čo si myslel a urobil to, čo povedal, nasledujúc evanjelium a posolstvá Matky Vteleného Slova, Kráľovnej pokoja.

Prikázaný Sviatok (SLÁVNOSŤ) NAJSVÄTEJŠIEHO KRISTOVHO TELA A KRVI / Štvrtok 7.6. júna 2012

06.06.2012 01:44

Slávi sa vo štvrtok po Nedeli Najsvätejšej Trojice (druhý štvrtok po Turícach – Zoslaní Ducha Svätého)

Liturgické slávenie: Slávnosť; prikázaný sviatok

NEZABUDNITE!

* Pripravte sa pôstom, modlitbou (sv.ruženec: radostný, bolestný)

a dobrou sv.spoveďou (najmä z ťažkých hriechov)

 * Svätá Omša (Liturgia Slova a Obety) príjmite sväté prijímanie s čistým srdcom

* Nezabudnite sa poďakovať Bohu za stretnutie s Ním a to podľa možností, akej sa Vám dostáva: adoráciou, modlitbou za uzdravenie a slávnostný sv.ruženec

 

MODLITBOVÝ PROGRAM (zo zjavenia Panny Márie)

https://rodinasexualita.meu.zoznam.sk/zivotny-program/

Raffaello Sanzio: Omša v Bolsene. Vatikán, 1512

 

 Svedectvá z histórii Cirkvi o eucharistických zázrakoch

 

V jednej z nádherných vatikánskych sál sa nachádza Rafaelova freska “Omša v Bolsene”, na ktorej v prostriedku nad mohutným oltárom vidieť kňaza, ktorý slúži sv. omšu, vpredu kľačí pápež a a viacero ľudí uprene hľadí na posvätnú Hostiu, ktorú užasnutý slúžiaci kňaz drží v rukách: je to Hostia viac červená ako biela a kvapkajú z nej kvapky krvi…  Ide tu o chýrny zázrak z Bolsena (pri Orviete) z roku 1263, ktorý dal podnet vzniku slávnosti Najsvätejšieho Kristovho Tela a Krvi, čiže Božieho Tela.

Medzi bludmi, ktoré mátožili v 13. storočí v Cirkvi, bol aj veľmi tvrdošijný Berengárov blud. Kňaz Berengár, pôvodca bludu, bol prvý, ktorý sa opovážil napadnúť najsvätejšie tajomstvo Oltárnej sviatosti. A predsa Ježiš Kristus, keď pri poslednej večeri ustanovil Oltárnu sviatosť, jasne povedal: „Potom vzal chlieb a vzdával vďaky, lámal ho a dával im, hovoriac: Toto je moje telo, ktoré sa dáva za vás. Toto robte na moju pamiatku. Podobne po večeri vzal kalich a hovoril: Tento kalich je nová zmluva v mojej krvi, ktorá sa vylieva za vás.“ (Lk 22,19-20) Všetkým, čo budú požívať jeho telo a piť jeho krv prisľúbil, že nezomrú, ale budú žiť naveky (Jn 6,48-59). Apoštol Pavol vo svojom Prvom liste Korinťanom hovorí: „Nech teda človek skúma sám seba , a tak nech je z toho chleba a pije z kalicha. Lebo kto je a pije, a nerozoznáva telo, ten si je a pije odsúdenie.“ (1Kor 11,28) Nemecký kňaz Pleogit, dejepisec 13. storočia mal pochybnosti o Eucharistii ako mnohí Berengárovi nasledovníci. No neustále prosil Boha vrúcnymi modlitbami, aby mu dal nejaké znamenie, ktorým by mohol odohnať každú pochybnosť svojej mysle. A Boh sa nad ním zmiloval! Pleogit absolvoval púť do mesta Bolseno. V kostole sa rozhodol nemecký pútnik rozhodol slúžiť svätú omšu. „Keď ten nemecký kňaz slúžil sv. omšu a držal konsekrovanú (premenenú) Hostiu vo svojich rukách nad kalichom, Boh ukázal úžasný a obdivuhodný zázrak tak dávnym, ako aj dnešným časom: zrazu sa tá Hostia ukázala viditeľne ako živé telo, obklopená hojnou červenou krvou až na tú čiastočku, ktorú zakrývali jeho prsty. Po tomto zázraku nemeckému kňazovi zmizli z mysle všetky jeho pochybnosti a získal istotu.

Neodškriepiteľnú zásluhu na zavedení tohto sviatku má pápež Urban IV., ktorý bol v tom čase na Petrovom stolci (1261-1264). Tento pápež vynikal veľkou úctou k Oltárnej sviatosti. Narodil sa v chudobnej remeselníckej rodine, no bol veľmi nadaný a mal pevnú vôľu. Stal sa kňazom, biskupom a nakoniec ho vyvolili za rímskeho biskupa, čiže pápeža. Práve on v roku svojej smrti (1264) nariadil, aby sa sviatok Božieho Tela a Krvi slávil v celej Cirkvi. Dovtedy sa totiž slávil len v niektorých diecézach, napr. v Luttichu, kde k tomu dala podnet zbožná mníška Juliana z cisteriánskeho kláštora na vrchu Kornillon. Táto mníška venovala všetok svoj voľný čas návšteve a poklone Oltárnej sviatosti v kostole. Niekoľko ráz vo vytržení videla jasný mesiac s tmavým pruhom. Sám Spasiteľ ju poučil, že toto tienisté miesto na mesiaci znamená, že v cirkevnom roku chýba ešte jeden sviatok, ktorým by sa uctievala Sviatosť lásky. Viac rokov držala Juliana svoje videnie v tajnosti, až ho konečne prezradila luttišskému biskupovi Róbertovi, ktorý v r. 1247 povolil sláviť sviatok Božieho Tela v biskupskom chráme sv. Martina.

Sv. Tomáš Akvinský je ďalší svätec, ktorý sa významnou mierou zaslúžil o úctu Najsvätejšej Euchariste. Sám je známy tým, že napriek svojej učenosti a múdrosti, dokázal veľmi dlho rozjímať o tajomstve Eucharistie. Napísal niekoľko oslavných hymnov, ktoré doteraz Cirkev používa ako piesne alebo hymny k oslave Sviatosti Oltárnej. Od pápeža dostal poverenie, aby napísal ofícium, ktoré dostalo pomenovanie „zlatá brošňa“ jeho spisov. Úžasná sekvencia, „Lauda, Sion, Salvatorem“ (Chváľ, Sion, Spasiteľa), ktorá sa v dnešný sviatok viac ráz spieva, je – ako hovorí spisovateľ Clement – „opravdivým traktátom o Oltárnej sviatosti, v ktorom je dogma vyložená jasne, precízne a s takými výrazmi, ktoré z nej vytvárajú jedinečný a nenapodobiteľný pomník.“

Slávenie tohto sviatku nám aj v súčasnosti chce pripomínať veľké tajomstvo Kristovej lásky k nám. Každá svätá omša je vlastne obetou, pri ktorej sa premieňa chlieb na Kristovo telo a víno na Kristovu krv. Tak to chcel samotný Ježiš Kristus. V dnešný deň sa podľa tradície na mnohých miestach konajú eucharistické procesie – triumfálne sprievody s Najsvätejšou Sviatosťou v monštrancii, pri ktorých oslavujeme Krista Spasiteľa.

V Bolsene, v kostole sv. Kristíny, kde sa zázrak stal, možno ešte stále vidieť štyri mramorové kusy oltára, na ktorý padli kvapky najsvätejšej krvi: tri sú upevnené pod sklom a štvrtý je pohyblivý a každý rok ho nosia v procesii Božieho tela.

 

Literatúra: Kamil Mečiar: Životy víťazov

 

Záznamy: 145 - 147 zo 163
<< 47 | 48 | 49 | 50 | 51 >>

Blog

Výzva prezidentovi proti extrémizmu potratovej genocídy

01.05.2017 12:38
  Za 60 rokov 1,5 milióna obetí v SR | 29.4.2017   Vážený pán prezident Kiska,   vyzývate občanov postaviť sa zlu, aby sa ďalej nešírilo. V mene občanov vyzývam Vás a všetkých politikov, aby ste sa postavili proti pokračovaniu zla umelého potratu, ktorý...

Kontroverzná petícia: Magická kráľovná Elsa vs. homosexuálna agenda

24.05.2016 14:05
Na prvý dojem sa môže zdáť, že sa jedná o dobrú petíciu, nakoľko sa v nej žiada, aby známa produkcia: "Wald Disney" (dalej len W.D.) rozprávok - nepodľahla tlaku, ktorý vyvíjajú rôzne LGBT skupiny - predstaviť v rozprávke: "Ľadové kráľovstvo" kráľovnú Elsu ako lesbičku. Ide o starú známu taktiku,...

Aktuálna výzva Slovenskému národu: Pomodlite sa na sviatok Sedembolestnej Panny Márie, Patrónky Slovenska vo svojich rodinách modlitbu zasvätenia Ruska a celého sveta, Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie sv. Jána Pavla II. z 25. marca 1984

04.09.2014 19:47
  “Osvecuj zvláštnym spôsobom Slovenský národ, ktorého zasvätenie a odovzdanie sa tebe očakávaš od nás”. Modlitba zasvätenia Ruska a celého sveta, Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie sv. Jána Pavla II. z 25. marca 1984 „Matka všetkých ľudí a národov, ty poznáš všetky ich utrpenia a...

HUMANIZMUS s ľudskou tvárou alebo slobodomurárska lóža ?!

11.04.2012 00:27
  HUMANIZMUS   Matka všetkých národov (Panna Mária) Amsterdam - Ida Peerdeman    "Svetom vládne FALOŠNÝ duch. MODERNÉ POHANSTVO, HUMANIZMUS, ATEIZMUS, SOCIALIZMUS A KOMUNIZMUS ovládajú svet. Chráňte sa pred falošnými prorokmi ! Matka všetkých...

PROSBY o MODLITBU

Dátum: 07.04.2024

Vložil: Bryaninnox

Titulok: Giant discounts, after your website up and tournament at a common price!

Hello! Crazy discounts, hurry up!
We are Drop Dead Studio and our goal is to help companies achieve impressive sales results through automated marketing.
I. [b]We sell fresh databases for GSA Search Engine Ranker.[/b]
• The databases are updated monthly through 24/7 parsing and by connecting purchased databases from other sources.
• You have the option to purchase a one-time fresh database or pay for a lifetime subscription for updates.
[i][b]ATTENTION![/b][/i] 40% discount only until 04/10/2024!
When applying, please indicate the promotional code [i][b]DD40%[/b][/i] in telegram: [i][b]@DropDeadStudio[/b]![/i]

II. [b]We sell fresh databases for XRumer 19.0.18 — 23.0.3 StrongAI.[/b]
• The databases are also updated monthly through 24/7 parsing and by connecting purchased databases from other sources.
• You have the option to purchase a one-time fresh database or subscribe for lifetime updates.
[i][b]ATTENTION![/b][/i] 40% discount only until 04/10/2024!
When applying, please indicate the promotional code [i][b]DD40%[/b][/i] in telegram: [i][b]@DropDeadStudio[/b][/i]!

III. [b]We sell our own premium databases for XRumer 19.0.18 — 23.0.3 StrongAI.[/b]
• The databases are updated monthly and compiled by us through selection of all databases + including fresh ones specifically for active links, or in the case of contact forms, those links where your advertisement will be sent to the website owner.
[i][b]ATTENTION![/b][/i] 40% discount only until 04/10/2024!
When applying, please indicate the promotional code [i][b]DD40%[/b][/i] in telegram: [i][b]@DropDeadStudio[/b][/i]!

IV. [b]We are selling the remaining activation keys for GSA Search Engine Ranker.[/b]
• The activation keys are still available with us from the closed department that used this software, as we have fully transitioned to XRumer.
[i][b]ATTENTION![/b][/i] 2 keys left for sale activation key for GSA Search Engine Ranker with a 50% discount! Write to us in telegram: [i][b]@DropDeadStudio[/b][/i]!

V. [b]We can also help you choose and configure servers and virtual machines.[/b]
• We have 7 XRumer licenses running simultaneously 24/7, and we can also assist with setting up XRumer and Xevil.

Dátum: 01.02.2024

Vložil: BryanNom

Titulok: fantastic information 2024

Thanks for magnificent information. What trips can you recommend in 2024? Astro tourism, eco diving, home swapping, train stations are the new food destinations,sports tourism, coolcationing, gig tripping, private group travel?

Dátum: 08.12.2020

Vložil: ElliotLor

Titulok: herbal tea mixtures

senna herbal tea [url=https://redfilosofia.es/atheneblog/Symposium/topic/comprar-tramadol-online-sin-receta-espana]https://redfilosofia.es/atheneblog/Symposium/topic/comprar-tramadol-online-sin-receta-espana[/url] remedies for period

Dátum: 08.07.2020

Vložil: ВAM Компенсация Tyt www.tinyurl.com/Smarmels

Titulok: RE:ВАМ KoMneHcaцuя

BAM KoMneHcaция www.tinyurl.com/Smarmels

Dátum: 07.07.2020

Vložil: ВАМ K0MneHcaцuя тyт www.tinyurl.com/Smarmels

Titulok: BAM Компенсация

ВAM KoMneнcaцuя TAM www.tinyurl.com/Smarmels

Dátum: 05.04.2016

Vložil: Pharmc427

Titulok: Good info

Very nice site!

Dátum: 12.03.2014

Vložil: Igor

Titulok: Za obrátenie Jána S.

Prosim o modlitby za nasho suseda Jana S., kto pozna moze Ruzenec oslobodenia-od alkoholu a agresivity...
Ide o suseda pod nami, ktory ma okrem iného problemy s pitim a tentoraz si vybral za ciel moju rodinu. Doslo uz k viacerym stretom medzi nim a mojou manzelkou-nadaval jej vsetkymi vybranymi slovami, ked ju viackrát stretol, take tri razy a naposledy, ked som bol v praci a prisla domov s detmi, ktore spali v dvojickovom kocari, tak ho sotil o stenu pri schrankach. Nastastie nezletel dole k vytahu a pivnicnym dveram a odrazil sa naspat. Manzelka bola dole pri vytahu, nakolko odomykala dvere na dielni, kam chcela dat kocar po vybrati deti. Pocula, ze niekto ide do vchodu a ked nazrela, videla suseda a ten ked ju zbadal spravil to co som pisal vyssie. Potom jej zacal nadavat a ze by si mala nieco pichnut a podobne reci, tiez ze sa jej pomsti na dalsej generacii. Pride mi, ze niektori nemozu prehltnut, ze sme sa vratili s dcerou na Rovne a mame uz druhe dieta. Ohanal sa pastami pred jej tvarou a nedovolil jej ani zist dolu k vytahu, ani vyjst z vchodu.. Dcera bola cela prestrasena, ruky si schovala pod seba a stale opakovala maminka moja a oboch ten naraz zobudil... Manzelka volala policiu a nastastie za chvilu isla suseda domov, takze sa pobral domov a manzelka mohla vyjst s kocarom von. Ale vysiel na stvorku, drzal dvere na vytahu a kedze nechodila, tak zbehol po shodoch dole... Uplne ako posadnuti. Z vypravania manzelky viem, aj som to pocul, ze bije zenu, deti, rpzbija nabytok, jednu pani z vchodu nahanal s nozom, druhu tiez prenasledoval nejaky cas, ako teraz nas, strielal zo vzduchovky z okna po ludoch, jeho syn z pistole, vraj plynovej... Co stale dookola omiela, ze nase deti buchaju a mame si dat vsade koberce... Pritom v detskej izbe su vsade penove puzzle na zemi a v obyvacke minimalne polovica podlahy tiez... Ked mala prebehne cez chodbu, kde je dlazba, to mu predsa nemoze vadit a ked trochu pobuchaju s hrackami po podlahe v obyvacke tak to tiez nie... Vacsinou je mala aj tak v obyvacke, kde mame branicku... Ked sa to nebude zlepsovat budeme sa musiet prestahovat. Manzelka podala trestne oznamenie, ale pochybujem, zeby to nieco zmenilo. Takze prosim o modlitbu a verim ze Kristus zvitazi...
Dakujem moc
Igor

Dátum: 29.12.2013

Vložil: Milan

Titulok: ..za duše v očistci

Prosím o modlitby, najmä v sobotu za duše v očistci, nech ich Panna Mária so svojimi anjelmi vovedie do Neba k Ježišovi a darujú večný Pokoj +

Pridať nový príspevok

SVEDECTVÁ - skúsenosti a zážitky so Svätými...

Vypočuté modlitby: Největší newyorská potratová klinika skončila

04.10.2012 11:21
  Největší newyorská potratová klinika skončila Známý katolický kněz Philip Reilly a organizace Helpers of God's Precious Infants ukončili modlitby před newyorskou klinikou Broklyn Ambulatory Surgery Center, kde se posledních dvaadvacet let snažili o zastavení provádění...

Evangelický pastor z Göttelfingen v Bavorsku přestoupil do katolické Církve

02.09.2012 12:24
  Německo.„Nevidím důvod, proč nadále podporovat rozdělení církve. Už dávno panuje shoda v tom, co bylo příčinou Reformace, a proto se vracím do katolické církve, z níž Reformátoři kdysi odešli,“ napsal na farní webové stránce evangelický pastor v jižním Německu, když oznamoval svůj...

SVEDECTVO: Vypočutá modlitba manželov a ich obrátenie

02.09.2012 12:22
  Také zázrak Boží (Johans Rosler) “Pane Bože!” četl jsem. “Odpusť mi, že Ti píšu dopis teprve v poslední dny svého života, kdy na Tebe musím často myslet. Úplně jsem totiž zapomněl poděkovat Ti za zázrak, který jsi pro mě před 20 lety udělal. Jak jistě víš, dals mi před časem za ženu...
Záznamy: 1 - 3 zo 5
1 | 2 >>

Misie.sk - informa�n� a diskusn� port�l o misi�ch a mision�roch

 

Čo očakávate na konci sveta - pred príchodom Ježiša Krista ?!

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

Otázky a odpovede - pýtajte sa,čo je prospešné pre našu dušu

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

Anketa

Boh (Ježiš Kristus) vyzýva k JEDNOTNÉMU DÁTUMU Veľkej Noci !

Súhlasím za zjednotenie dátumu pre VŠETKÝCH KRESŤANOV (153)
77%

Som za zjednotenie dátumu pre KATOLÍCKU a PRAVOSLÁVNU CIRKEV (47)
24%

Celkový počet hlasov: 200

Advertisement

 

Modlitba zasvätenia Ruska a celého sveta 

Srdciam Pána Ježiša a Panny Márie

"Ako určujú proroctvá tvojho Slova,

Ó, Pane,

vieme, dúfame a veríme, že triumf tvojho svätého Srdca

a nepoškvrneného Srdca Máriinho je blízko;

preto pokorne prichádzame zasvätiť seba,

svoje rodiny a svoju zem vašim dvom svätým Srdciam;

veríme, že keď vám zasvätíme svoju zem,

národ nepozdvihne meč proti národu

a nikto sa už nebude pripravovať na vojnu;

verím, že zasvätením našej zeme vašim dvom milujúcim Srdciam

bude zmazaná všetka ľudská pýcha a arogancia,

všetka bezbožnosť a zatvrdilosť srdca, a 

že každé zlo bude vystriedané láskou a dobrom.

 

Veríme, že vaše dve sväté Srdcia 

teraz neodolajú našim vzdychom a našej núdze,

ale vo svojej planúcej láske nás vypočujú a 

prídu k nám zahojiť naše hlboké rany a prinesú nám pokoj.

Ó, najsvätejšie Srdce Ježiša a nepoškvrnené Srdce Márie,

nech iskra z vašich dvoch Sŕdc zapáli naše srdce,

urobí z nášho národa dokonalý príbytok vašej svätosti;

kiež prebývate v nás a my vo vás,

aby sme skrze lásku vašich dvoch Sŕdc

našli pokoj, jednotu a obrátenie.

Amen."

 

(Modlitba zjavená Pánom Ježišom - viz.Vassula Ryden / r.1993)

www.thlig.cz

 

Novinky

KKBS znova zavádza ľudí o zverení a zasvätení sa Panne Márii (rok, čo rok)

11.06.2017 01:55
Polští biskupové obnovili zasvěcení své vlasti Neposkvrněnému srdci P. Marie Polsko. Polští biskupové zakončili v Zakopaném své dvoudenní zasedání. Jednou z důležitých událostí plenárního zasedání byla obnova zasvěcení Polska Neposkvrněnému srdci P. Marie. slavností obřad se konal na poutním místě...

25.3. (marec) 2017 Výzva k verejnej modlitbe s Pannou Máriu za víťazstvo Jej Nepoškvrneného Srdca

24.03.2017 12:00
V mene Panny Márie Vás chcem pozvať 25. marca Verejne vyznať svoju vieru v Bratislave. Aj dnes prišiel čas, kedy potrebujeme volať k Pánovi hlasným hlasom našej modlitby a lásky, tak ako na Sviečkovej slávnosti v roku 1988. A očakávať od neho naplnenie a zázrak nových Turíc, ktoré premenia tento...

Policajné komando vtrhlo do bytu kňaza Dr. M. S. Ďuricu

03.02.2017 22:34
Pozor, mimoriadna správa! Aktualizované! Do  bytu Profesora M. Ďuricu prišli traja policajti v civile, do bytu nevstúpili, otvorila im domvedúca. Hľadali ústav dejín kresťanstva, vlastne jeho riaditeľa dp. J. Košiara a odišli. Ide zrejme o psychiský teror a zastrašovanie, ako za Urválka a...

14.10.2017. Mons.Stolárik zasvätí svoju diecezu Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie

01.02.2017 11:26
P:3, 28. 01. 2017 21:05, DOM Rožňava 28. januára (TK KBS) V nedeľu 29. januára 2017 v kostoloch Rožňavskej diecézy zaznie pastiersky list rožňavského diecézneho biskupa Mons. Stanislava Stolárika pred „fatimským deviatnikom“ a zasvätením Rožňavskej diecézy. Pri tejto príležitosti ho prinášame v...

Briti omilostili tisícky mužov odsúdených za homosexualitu

31.01.2017 21:39
LONDÝN 31. januára (WebNoviny.sk) - Britská vláda schválila v utorok zákon, posmrtne udeľujúci milosť tisíckam mužov, ktorí boli v minulosti odsúdení na základe legislatívy umožňujúcej trestanie homosexuality. Tisíckam ďalších odsúdených, ktorí sú stále nažive, nový zákon zároveň umožňuje vymazať...

Nemecko vyslalo do Litvy stovky vojakov a bojové vozidlá

31.01.2017 21:36
Bojovej skupine NATO dislokovanej v Litve bude veliť práve Nemecko. Foto: ilustračné, SITA/AP BERLÍN 31. januára (WebNoviny.sk) - Nemecko vyslalo v utorok do Litvy 450 vojakov a bojové vozidlá. Ide o krok, ktorého cieľom je posilniť obranu východných hraníc Severoatlantickej aliancie....

V Donbase zúria boje, Avdijivke hrozí evakuácia

31.01.2017 21:31
Obnovenie bojov v Donbase si od víkendu vyžiadalo životy najmenej 10 vojakov ukrajinských ozbrojených síl a desiatky zranených. Ostreľovanie sa obnovilo v nedeľu, a to na viacerých úsekoch frontu. Foto: ilustračné, SITA/AP KYJEV/NOVOČERKASSK 31. januára (WebNoviny.sk) - Situácia na...

Kontroverzný list biskupov slovenska (1.1.2017) Zasvätenie vs. zverenie sa Panne Márii

13.01.2017 23:07
V kostoloch Slovenska sa na Nový rok číta pastiersky list Bratislava 31. decembra (TK KBS) Slovenskí biskupi pripravili pre veriach na Slávnosť Bohorodičky Panny Márie pastiersky list. Jeho témou je storočnica fatimských zjavení. List prinášame v plnom znení. Rok 2017 – storočnica fatimských...

24. máj / Panna Mária, Pomocnica kresťanov

24.05.2016 14:06
  Pomocnica kresťanov - Oltárny obraz v Turíne „Auxilium Christianorum“ – Pomocnica kresťanov – je krásny titul, ktorý bol daný Panne Márii. Je známy najmä zo zvolaní v Loretánskych litániách. O nepoškvrnenom počatí, o bolestiach a nanebovzatí Panny Márie bolo napísaných mnoho kníh a...

Avizované zhromaždenie učiteľov sa v Košiciach nekonalo, ale bude vo štvrtok 28.1...15:00 hod.

26.01.2016 22:28
Zhromaždenie sa malo konať pri Dolnej bráne.   Košice 25. januára (TASR) – V Košiciach sa malo o 10.00 h konať zhromaždenie učiteľov. Informoval o tom dnes na svojej internetovej stránke denník Korzár.   Zhromaždenie sa malo konať pri Dolnej...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Anketa

Čo je potrebné pre spásu človeka, aby prišiel po živote do Neba ?!

Vyznať Bohu svoje hriechy - najmä ťažké hriechy (79)
61%

Oľutovať a vyspovedať sa najmä z ťažkých hriechov (51)
39%

Celkový počet hlasov: 130

Radio Vatican - Vatikánsky Rozhlas 

 

 

Milánsky Dóm (Taliansko)