Nebezpečné kolotoče - dievčatko spadlo z kolotoča - prežila zázrakom

23.04.2012 07:36

Naozaj nepríjemná nehoda sa odohrala minulý týždeň v americkom Houstone v zábavnom parku. Z kolotoča totiž vypadlo len trojročné dievča, ktoré letelo vzduchom k zemi ako kus handry. Len zázrakom pri dopade hlavou na betón toto nešťastie prežilo.

 

Vyšetrovatelia v týchto dňoch riešia naozaj bizarnú a nepríjemnú nehodu a kladú si hneď niekoľko otázok. Ako je možné, že len trojročné dievča bolo na kolotoči, ktorý je už na pohľad pre omnoho starších ľudí; ako je možné, že z kolotoča vypadla napriek ochranným prvkom a tiež rozmýšľajú nad tým, čo za anjeli strážni pri nej museli stáť, že po dopade z výšky osem metrov hlavou na betón nebola na mieste mŕtva.

Na kolotočoch bolo dievčatko podľa dostupných informácií s osemročným bratom a matkou, ktorá však na spomínanú atrakciu nemohla ísť, pretože bol tento kolotoč paradoxne určený výhradne pre deti. Podľa amerických médií malo dievča dostať po rozjazde strach a chcelo sa dostať k mame naspäť na zem.

Pri stále rastúcej rýchlosti rozbiehajúceho sa kolotoča sa jej podarilo vyšmyknúť z bezpečnostného zariadenia a chvíľu sa ešte vládala držať konštrukcie stroja. Odstredivá sila ju však napokon odhodila od kolotoča a vzduchom ako kus handry letela rovno k zemi na betónovú dlážku.

Naozaj veľkým šťastím bolo to, že dievčatko skončilo "len" s otrasom mozgu, pomliaždeninami hlavne v oblasti tváre a obrovským šokom. Už o niekoľko hodín ju však lekári prepustili z nemocnice do domáceho ošetrenia.

 

VIDEO:  https://www.youtube.com/watch?v=EG0qDEhoGMM&feature=player_embedded