Organizátori Verím Pane zakrývajú, o čom je potrat

31.07.2013 17:18

Organizátori Verím Pane zakrývajú, o čom je potrat

 

Organizátori tohto katolíckeho festivalu pod vedením riaditeľa TV Lux o.Ján Buc nelegálne odniesli výstavu CBR a narušili riadne ohlásené verejné zhromaždenie.

 

cbr-namestovo-130719-09cbr-namestovo-130719-12cbr-namestovo-130719-thisone

 

 

 

 

 

 

 

A to si Juraj Drobný pamätá, že keď pred 6 rokmi výstava Stop genocíde navštívila hudobný festival Verím Pane, bolo to veľmi úspešné sprievodné podujatie. Mladí stáli v radoch, aby sa mohli podpísať do petície až do večera.

 

Tento rok sa horliví organizátori-katolíci rozhodli, že infopanely, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou verejného zhromaždenia organizovaného CBR mimo areál festivalu, nedovolia ukázať účastníkom svojho festivalu. Podľa zákon o zhromažďovacom ide o priestupok, trestaný do výšky 165 Eur, ak niekto znemožňuje riadny priebeh verejného zhromaždenia.

 

Toto je neuveriteľný precedens, aby si niekto dovolil takto násilne zasiahnuť do našich ústavných a občianskych práv. O to šokujúcejšie, že katolíci, ktorí sa tvária, že sú za život (to si dovolia povedať aj potratári), skrývajú realitu potratu, ktorý sa dnes prekrúca a propaguje ako ľudské právo. A to na čele s kňazom, riaditeľom katolíckeho média, vlastneného Konferenciou biskupov Slovenska, ktorá tento rok organizuje Národný pochod za život.

 

Ako dôvod hlavný organizátor uviedol, že niektorí rodičia si neželali, aby mohli takéto obrázky vidieť ich deti. Pritom infopanely boli mimo areál festivalu mimo záber účastníkov, ak sedeli v amfiteátri. Rodičia miesto toho, aby dali pozor na svoje deti, ktorým umelý potrat nevedeli vysvetliť, sa rozhodli unúvať organizátorov, aby proti riadne ohlásenému zhromaždeniu zasiahli. Organizátori zas namiesto toho, aby rodičom vysvetlili, prečo je takáto osveta a mobilizácia dôležitá, prípadne poslali ich za koordinátorom zhromaždenia, aby ten vysvetlil, ako to vysvetliť deťom, rozhodli sa jednoducho hrubou silou zakročiť.

 

Tieto infopanely pritom tolerujú na nekresťanských festivaloch, dostali súhlas od biskupa či arcibiskupa, aby boli umiestnené v areáli katolíckych púti navštevovaných rodičmi s deťmi, mnohokrát kresťanskí i nekresťanskí rodičia privedú dieťa k infopanelom, aby im vysvetlili, o čo pri umelom potrate ide. Obrázky to vysvetľujú oveľa efektívnejšie ako slová a nová generácia sa dnes učí najmä vizuálne.

 

Ďalší deň sa teda výstava presunula z Oravy na Kysuce na Drotária Fest do Turzovky, kde sa síce ani náčelníkovi mestskej polície, ani vedeniu mesta nepáčili tieto obrázky, ale napokon rešpektovali naše zákonné právo a vzdali sa obštrukcií, o ktoré sa pokúšali.

 

cbr-turzovka-130720-04turzovka_shot