STIAHLI VÝSTAVU “INAKOSTI” PO “MASÍVNOM TLAKU”!

25.11.2013 13:30

 

Priatelia, nedávno sme uverejnili protest – otvorený list riaditeľovi Univerzitnej knižnice v Bratislave –  od nášho kandidáta na post župana Bratislavského VÚC  Mgr. Anton Čulena proti propagačnej  výstave “Inakosti”   v priestoroch knižnice.  Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do tohoto protestu aj prakticky.  Ako vidíte, aktivita prináša svoje ovocie!  

https://www.magnificat.sk/2013/10/aktualne-genderovci-nepochodili-ani-v-samotnom-europarlamente/

ulib-02-2

Stanovisko Slovensko-českého ženského fondu k predčasnému ukončeniu výstavy v Univerzitnej knižnici v Bratislave

Od zahájenia výstavy Univerzitná knižnica čelila masívnemu tlaku zo strany oponentov rodovej rovnosti, ktorých zastupoval napríklad kandidát na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Anton Čulen a ďalší jednotlivci či jednotlivkyne.

andrea_vadkertiProstredníctvom elektronických informačných kanálov bola výstava nimi označená ako propagandistická, presadzujúca homosexualitu a rodovú rovnosť a žiadali ju stiahnuť. Aj preto v dôsledku opakovaného kontaktovania Univerzitnej knižnice došlo k predčasnému stiahnutiu výstavy.

Riaditeľkou spoločnosti je známa moderátorka Andrea Vadkerti (na obr.) . A revízorkou  Zdeňka Almerová, ktorá  v Nadácii Open Society Fund pracuje od roku 1993, od roku 1995 ako finančná riaditeľka.

“Naším cílem je zabezpečovat zdroje na podporu prosazování ženských práv a uplatňování principu genderové rovnosti ve společnosti.”

Markéta Hronková  výkonná ředitelka SCWF  hronkova@womensfund.cz

Miroslava Bobáková  ředitelka SCWF pro SR bobakova@womensfund.sk

Viera Böttcher  programová manažerka viera.bottcher@womensfund.sk

Barbora Skřivánková  grantová administrátorka a office manažerka barbora@womensfund.cz     

Viac na:

https://www.womensfund.sk/blade/c/1335/stanovisko-slovensko-ceskeho-zenskeho-fondu-k-predcasnemu-ukonceniu-vystavy-v-univerzitnej-kniznici-v-bratislave.html

Odporcovia gayov namierili na Univerzitnú knižnicu

db, Pravda | 15.11.2013 15:00

Odporcovia homosexuálov a rodovej rovnosti zahltili začiatkom novembra mailmi Univerzitnú knižnicu v Bratislave. Tŕňom v oku im bola malá výstava, ktorú v polovici októbra pripravil Slovensko-český ženský fond. Jej témou boli práva žien aj komunity homosexuálov.

Univerzitná knižnica v Bratislave pripravila výstavu s témou práv žien aj komunity homosexuálov.
Autor: Robert Hüttner, Pravda

Nejde o prvú akciu skupiny, ktorá sa stavia na ochranu tradičnej rodiny. Mailmi už atakovala ministra diplomacie, vlani aj Radu RTVS.

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/299416-odporcovia-gayov-namierili-na-univerzitnu-kniznicu/